Friday, December 5, 2008

[NL] Identiteitsfraude - "We weten alles van u"

Zoals ik vaak heb gezegd: laat nergens je gegevens achter als dat niet nodig is. Of dat op een website is of bij de Mediamarkt aan de kassa (om wat voor reden dan ook).
Ook al is het een 'vertrouwde' instantie, er wordt geen garantie gegeven dat je gegevens niet zullen uitlekken. Mocht dat wel gebeuren, dan zul je in de meeste (of misschien wel alle) gevallen ook niet eens geinformeerd worden hierover. Als het eenmal uitlekt en in de verkeerde handen komt, dan is identiteitsfraude tegenwoordig heel makkelijk te realiseren.
Het probleem is verder, zoals in het volgende filmpje duidelijk zal worden, dat indien je in bepaalde situaties weigert je gegevens af te staan je natuurlijk de dienst ontzegd wordt.

"Actuele documentaire. Afl.: We weten alles van u. Met je creditcard via internet een boek of cd bestellen, een vliegticket kopen of je vakantie boeken, bijna iedereen heeft het wel eens gedaan. Maar kunnen we onze persoonsgegevens wel toevertrouwen aan de digitale snelweg? Zembla zoekt uit wie wat van ons weet en hoe goed onze gegevens zijn beveiligd. Samen met Charles den Tex, schrijver van de thriller Cel, over criminelen die misbruik maken van persoonsgegevens, neemt Zembla de proef op de som: wat kunnen we eigenlijk over Den Tex te weten komen? Samenstelling en regie: Ton van der Ham"

Bron en filmpje

No comments: